Barbi életesmiley

 

Az utolsó helyen a The Vampire Diaries áll, amit csak is azért rakok utolsónak, mert nem rég kezdtem el, de így is nagyon szeretem. Rövid története: A történet egy Mystic Falls nevű kis városkában játszódik, ahol a történelem során számos megmagyarázhatatlan és különös haláleset történt, melyet később állattámadással magyaráztak.Ebben a városban él Elena, öccsével és nagynénjével. Elena pár hónappal a történet kezdete előtt, elvesztette a szüleit egy autóbalesetben, amit ő túlélt. Az eddig népszerű lány most legszívesebben menekülne a világ elől, kívülállónak érzi magát, szakít a barátjával. Ráadásul otthon is gondok támadtak ez öccsével, aki droggal próbálta feldolgozni szüleik halálát.
Ekkor érkezik a városba és az iskolába egy új fiú: Stefan Salvatore. Elena végre kiutat talál az elkeseredettségéből, hónapok óta először igazán boldognak érzi magát a fiú mellett. Ám hamar kiderül, hogy Stefan igazából egy vámpír, persze nem a rossz vámpírok közül való, ő jó útra tért és nem öl embereket, helyette állatokból táplálkozik. Nem sokkal utána megérkezik Stefan bátyja is, Damon, aki szintén vámpír, ám ő a rosszabb fajtából való és embereket öl meg a lebukást kockáztatja a város vezetősége előtt, akik tudnak a vámpírok létezéséről. Stefan minden erejével azon van, hogy megvédje Elenát és megakadályozza Damon mesterkedéseit, illetve kiderítse bátyja szándékait, hogy miért is tért vissza Mystic Falls-ba és hogy visszatértének van-e köze ahhoz az aprócska tényhez, hogy Elena kiköpött mása régi közös szerelmüknek, Katherine-nek. Mindemellett a cselekmény tovább bonyolódik, mikor egyre több vámpír bukkan fel a kis városban…

A második kedvencem a The Originals, amit az egyik osztálytársam mutatott meg, és azóta is a kedvencem. Nagyon érdekes, és bár elég furán kezdődik, amiatt ne aggódjatok!:) Rövid története:A The Originals egy spin-off a Vámpírnaplókból, aminek középpontjában a Mikaelson testvérek, Klaus, Elijah és Rebekah állnak. A vérfarkas Hayley terhes Klaus gyerekével. A sorozat azzal kezdődött hogy az ősi testvérek visszatérték a városba, New Orleansba először 1919 óta. Volt egy eredetien felépült a városuk, de kénytelenek voltak arra, hogy elmeneküljenek a bosszúálló apjuk miatt. A hiányuk miatt Klaus pártfogoltja Marcel  átvette a várost. Klaus elhatározta, hogy le kell váltania Marcel-t és visszaszereznie a várost, ahogy egykor volt. Mialatt ez megtörténik meg kell küzdeniük a vámpírok, vérfarkasok és a boszorkányok ellen.

Az első helyet a sorozatok közül a Shadowhunters foglalja el. Maga a történet is imádnivaló, nagyon jól meg van rendezve és a színészek is remekül játsszák el a szerepüket. Rövid története:Amikor a 18 éves Clary Fray elindul a Pandemonium nevű New York-i klubba, aligha számít rá, hogy egy gyilkosság tanúja lesz – amit ráadásul három, különös tetoválásokkal borított és bizar fegyverekkel hadonászó tinédzser követ el. A holttest aztán eltűnik a semmiben. Nehéz kihívni a rendőrséget, ha a gyilkosok mindenki más számára láthatatlanok, és semmi – még egy vércsepp sem – bizonyítja, hogy egy fiú meghalt. De fiú volt-e az áldozat egyáltalán? Így találkozik Clary először az Árnyvadászokkal, akik azért küzdenek, hogy megszabadítsák a földet a démonoktól. Közülük való az angyali külseje ellenére igazi bunkó módjára viselkedő Jace is. Clary egyetlen nappal később, akarata ellenére már bele is csöppen Jace világába: édesanyja eltűnik, őt magát pedig megtámadja egy démon. De miért érdekelne egy démont két olyan hétköznapi mondi, mint Clary és az édesanyja? És hogyan tett szert Clary egyszer csak a Látásra? Az Árnyvadászok tudni szeretnék…

Ui.: Az összes sorozatnak le fogom írni a rövid történetét, hogy érdekessé tegyem számotokra őket:)

Az utolsó előtti helyen az Orphan Black áll, ami bár egy picit fura és nem mindig érthető, akkor is azt mondom, hogy egy nagyon jó sorozat:) Lássuk hát ennek is a rövid történetét:A történet azzal kezdődik, hogy egy Sarah Manning nevű fiatal nő hosszú távollét után visszatér, hogy újra felvegye a kapcsolatot rég nem látott kislányával, ám a pályaudvaron sokkoló élményben van része: szemtanúja lesz, ahogy a vonat elé veti magát egy nő - aki nem csupán hasonlít rá, de pontosan úgy néz ki, mint ő. Hamarosan kiderül, hogy Beth Childs rendőrnyomozó csak egyike azon klónoknak, akik egy titkos kísérlet eredményeképp születtek meg. Többen is élnek szerte a világon, akad köztük kertvárosi anya, ukrán sorozatgyilkos, leszbikus genetikus, hűvös cégvezető, szőke manikűrös, stb. Sarah felveszi Beth személyazonosságát, hogy a dolgok végére járjon, ám akadnak néhányan, akik mindenáron titokban akarják tartani a nagyszabású projekt részleteit.